Het bestuur

Het bestuur van onze stichting bestaat uit onderstaande leden, de leden van het bestuur genieten geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.

  • Bestuurslid: Corné van Cadsand, Al zo’n 15 jaar heb ik een droom. Een zorgboerderij opzetten met alles er op en eraan. Van varkensstal tot appelboomgaard en van dagbesteding tot pleegzorg. Een groot en ambitieus plan. 2 jaar geleden zijn we begonnen met het serieus gaan bekijken van de opties om deze droom te gaan verwezenlijken. Na een aantal opties bekeken te hebben besloten we klein(er) te beginnen. Toen kwam ik bij een huis in de Dorpsstraat langs. Hier konden we wat mee, dacht ik. Het huis kopen was geen probleem. Maar er moest heel veel aan gebeuren. Dankzij financiële ondersteuning konden we ook gaan verbouwen.Door diverse tegenslagen, moesten we uiteindelijk zonder aannemer verder. Dat was even slikken. Dankbaar zijn we dat een oom van Daniëlle ons ontzettend helpt met de verbouwing. Eigenlijk moet ik zeggen, met het uitwerken van onze droom. Inmiddels zijn mijn twee linkerhanden ook al aardig aan het veranderen in rechterhanden.
  • Voorzitter: Dinie Kant, Mijn naam is Dinie Kant en ik ben voorzitter van het bestuur. Ik ben moeder van een dochter en een zoon. Daarnaast ben ik werkzaam als verpleegkundige in de wijk. Dat is bij tijd en wijle een drukke combinatie, maar gelukkig staan Daniëlle en Corné altijd onvoorwaardelijk klaar om de kinderen op te vangen als dat nodig is. Daarom ben ik blij dat ik op mijn beurt een klein steentje kan bijdragen aan het verwezenlijken van hun droom, door mede vorm te geven aan het stichtingsbestuur.
  • Penningmeester: Emiel Engering, Ik ben Emiel Engering en 41 jaar oud. Ik ben geboren op oudejaarsdag 1973 in Schiedam, waarna ik met mijn ouders in Zevenbergen ben gaan wonen.Ik ben daar op de basisschool geweest en ook de MAVO heb ik in Zevenbergen gevolgd. Na de MEAO heb ik de MHS in Tilburg gedaan.Na een aantal jaar in Zevenbergen gewoond te hebben ben ik naar het prachtige Wemeldinge verhuisd waar ik ben gaan werken als beheerder van het aldaar gelegen dorpshuis.Sinds 24 september jl. ben ik werkzaam als bediende aan boord van een loodsenboot net buiten Vlissingen. Ik ben getrouwd met Marianne Bentschap Knook. Samen hebben wij 7 prachtige kinderen. 5 Dochters en 2 zoons. Altijd een gezellige boel dus. Sinds 7 juli zijn wij bestuurslid van Stichting Het Kompas/Baruch as I am. Ik ben de penningmeester en Marianne is algemeen bestuurslid.Ik draag de stichting een warm hart toe, omdat ik van mening ben dat God er voor iedereen is en dus ook voor de jeugdigen en de kleineren onder ons die het moeilijk hebben door omstandigheden thuis. De stichting biedt die kinderen uit Gods visie een mogelijkheid om even te ontsnappen aan de problematiek
  • Secretaris: Daniëlle van Cadsand, Ik ben Daniëlle van Cadsand, al 16 jaar gelukkig getrouwd met Corné en de trotse moeder van Luc (12), Anne (10) en Mart (7). Ik ben heerlijk ouderwets huisvrouw en geniet nog steeds van het feit dat we deze keus hebben kunnen maken. Voor ik moeder werd, was ik lerares in het basisonderwijs. Ik vond het fantastisch werk en heb me altijd met veel plezier vol ingezet, maar geniet nu van alle andere dingen die ik kan doen. Zo ben ik actief als dirigent van een kinderkoor, organiseer KidzzMiddagen in Wemeldinge en probeer jongeren op diverse manieren te ondersteunen.Het laatste half jaar ben ik ook als timmervrouw aan het werk. In het huis dat we aan de Dorpsstraat hebben gekocht om straks pleegkinderen en jongvolwassenen op te kunnen vangen, moet nog veel gebeuren en met hulp van een oom leer ik heel wat bij.Als gezin zien we ernaar uit om in ons nieuwe huis een plek te bieden aan hen die het zoveel minder hebben dan wij. Het kost offers, maar wat zijn we dankbaar dat we het mogen doen.
  • Bestuurslid: Marianne Bentschap Knook, Mijn naam is Marianne Bentschap Knook, binnen het stichtingsbestuur ben ik algemeen lid. Ik ben getrouwd met Emiel Engering en samen hebben wij 7 kinderen. Naast mijn bezigheden in en om ons huis ben ik vrijwilligster bij de ruilwinkel in Goes. Ik vind het heerlijk om met de hond te wandelen en ik ben graag creatief bezig.
Volg ons op social media: