Nieuwtjes

07-03-2018: Moerverhuur

Nog een paar dagen en dan is de NLdoet-dag. We zijn heel blij met de vrijwilligers die zich aangemeld hebben. Mocht je ook nog willen komen helpen (klussen of koffie en thee schenken), dan ben je welkom!
We zijn heel blij met onze sponsor: Moerverhuur! Zij zorgen voor de graafmachine en trilplaat.

 

11-09-2016: Menu Fundraising diner

Zoals u in onze nieuwsbrief heeft kunnen lezen organiseert Stichting T’Kompas een Fundraising diner op vrijdag 23 september 2016. Vandaag mogen wij het menu aan u bekend maken.

Amuse
Doperwtensoepje met munt

Voorgerecht
Open ravioli met crème van geitenkaas

Hoofdgerecht
zacht gegaarde sukade
geserveerd met:
Zeeuwse boontjes
frisse salade
ovengebakken aardappeltjes

Nagerecht
Appelbolletjes in calvadoskaramel en roomijs

Het menu zal worden bereid door Rico Mijsen finalist van het programma Topchef.

13-08-2016: Een bijzondere ontmoeting

Afgelopen zaterdag, 13 augustus, stonden er ineens twee onbekende mannen in de tuin. De oudere heer verontschuldigde zich even en dan ontstond een erg leuke en bijzondere ontmoeting. De man bleek een vroegere bewoner te zijn van het huis; sterker nog: hij is er geboren.

En zo ontstond een gesprek over het heden en verleden van het huis. Enkele zaken wisten we al, maar er kwamen ook nieuwe wetenswaardigheden.

Zo is de vroegere kelder (die we wel ontdekt hadden, maar niet hebben kunnen herstellen) gebruikt om in de oorlog in te schuilen. Voor het kleine raampje  – wat nog steeds zichtbaar is bij de grond links van de voordeur in het midden van het huis – lag een zandzak. Op een bepaald moment klonk er een vreemd, dof geluid tegen de zandzak. Toen alles weer veilig was, bleek  de zandzak een enorme bescherming, want in de zandzak zat een granaat.

Een vergelijk naar de toekomst van het huis is snel gemaakt. We kunnen de kinderen en jongeren die in het huis komen wonen niet beloven dat er geen aanvallen/ tegenslagen meer zullen komen in hun leven. Maar wel willen we als zandzak functioneren en de jongeren een veilig, beschermd thuis geven, zodat de gevolgen van die aanvallen beperkt zullen zijn.

De winkel in het huis was voor zover wij wisten altijd de bakkers-/ kruidenierswinkel. Nu hoorden we dat er in het verleden een fietsenzaak in zat. In de schuur achter het huis, werd volop gesleuteld aan de fietsen.

Wel grappig dat er nu een fietsgrage familie in het huis gaat wonen, waar weer volop gesleuteld zal worden aan fietsen.

Helaas konden we op dat moment niet binnen in het huis kijken, omdat Daniëlle op dat moment geen sleutel bij had, maar op een later moment komt de 84-jarige oud-bewoner van het huis graag een keer terug om binnen te kijken én om het naambordje van de voordeur mee te nemen, met daarop zíjn familienaam.

17-11-2015: Bouwnieuws

Vorig jaar is op laste van de gemeente een stut geplaatst buitenlangs de woning. Het verdiende geen schoonheidsprijs, maar veiligheid voor alles. Terwijl van buitenaf alles hetzelfde bleef, werd binnen keihard gewerkt. Balken werden geplaatst, een vloer gebouwd, wanden gezet, nog meer balken vervangen en nog een vloer gelegd. De buitengevel werd aan de nieuwe binnenwanden verbonden. Op regelmatige basis kwamen de heren van de gemeente Kapelle de boel inspecteren. Ook was er regelmatig contact met de constructeur.

Op vrijdag 13 november kwamen de mannen van de gemeente Kapelle voor een laatste inspectie om te kijken of we aan alle voorwaarden hebben voldaan om de stut weg te kunnen halen. En hoera: er werd groen licht gegeven! De gemeente is enthousiast over al het werk dat verzet is en ziet geen enkele noodzaak meer om het huis nog te stutten.

Een dag later gingen Jos, Wilco en Corné gelijk enthousiast aan de slag. In een paar uur tijd werd de stut verwijderd en stond het huis weer helemaal op zichzelf. De meesterproef volgde direct: het begonnen te stormen. Het bewijs is gelijk geleverd: het huis staat weer stevig op zichzelf!

Op naar de volgende mijlpaal!

En... de laatste!
En… de laatste!
Op vrijdag de 13e kwam het heugelijke nieuws: de stut mag verwijderd worden!!!!
Op vrijdag de 13e kwam het heugelijke nieuws: de stut mag verwijderd worden!!!!