Over Ons

De stichting heeft ten doel: “kinderen die (tijdelijk) geen thuis hebben een thuis te bieden en jongeren voor wie  zelfstandig wonen nog begeleiding vraagt, begeleid wonen aan te bieden…” . Met de Het Kompas/ Baruch as I am willen we ons inzetten om kinderen en jongeren die geen stabiele basis hebben een veilige plek te geven; een plaats waar ze bij kunnen komen van alles wat ze hebben meegemaakt en waar ze kunnen gaan bouwen aan een hoopvolle toekomst. Dit willen we op twee manieren doen: voor kinderen en jongeren in de vorm van pleegzorg en voor oudere jongeren en jongvolwassenen in de vorm van begeleiding naar en in zelfstandig wonen.


De naam van de stichting bestaat uit twee delen “HET KOMPAS – BARUCH AS I AM„

Het Kompas wijst op twee zaken:

  • We willen kinderen en jongeren helpen met het vinden van de weg die ze mogen gaan. We willen een soort richtingaanwijzer zijn: hen wijzen welke mogelijkheden er zijn en ze zo helpen goede keuzes te kunnen maken.
  • Kinderen en jongeren uit alle windstreken en richtingen zijn welkom bij ons.
  • God en Zijn Woord zijn als een kompas voor het leven. Vanuit Hem willen we hulp bieden.

Baruch as I am is een combinatie van Hebreeuws en Engels:

  • Baruch betekent gezegend
  • As I am betekent zoals ik ben, maar wijst in deze naam ook naar I am: Ik ben, de Naam waarmee God zich bekend maakt. Je bent gezegend zoals je bent en je bent gezegend, want Hij is(er).

Het gezin dat de dagelijkse gang van zaken bij Het Kompas draaiende zal houden en waar de pleegkinderen ook deel van het gezin zullen worden en waar de jongeren (deels) bij meedraaien, is het gezin Van Cadsand.


Het Pleeg Gezin

Het gezin bestaat uit:

Vader Corné: geboren in Bergen op Zoom op 11 januari 1978 en assistent supermarktmanager bij Albert Heijn. In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met fietsen, wandelen, volleyballen en hardlopen. Momenteel gaat het grootste deel van zijn vrije tijd naar de verbouwing van het huis aan de Dorpsstraat.

Moeder Daniëlle: geboren in Goes op 10 november 1975 en fulltime moeder. Voor de geboorte van de kinderen werkte ze als leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast organiseert ze KidzzMiddagen in Wemeldinge, is dirigente van een kinderkoor en leest, wandelt en fietst ze graag.

Zoon Luc: geboren op 28 maart 2003 in Goes en leerling aan het Calvijn College in Goes. Zijn hobby’s zijn lezen, wielrennen en mountainbiken.

Dochter Anne: geboren op 28 januari 2005 en leerling op de OBS in Wemeldinge. Ze is een echte keukenprinses en bakt dan ook heerlijke taarten en kookt de lekkerste (eigen bedachte) gerechten.

Zoon Mart: geboren op 12 februari 2008 en leerling op de OBS in Wemeldinge. Hij houdt van wielrennen, mountainbiken en hardlopen.

Zowel Corné als Daniëlle groeiden op in een gezin waar voor korte of lange tijd een jongere werd opgenomen. Zelf hadden ze ook al vroeg het idee om kinderen die het om welke reden thuis moeilijk hebben een plekje te geven in hun gezin. Zo hebben ze in de afgelopen jaren, jongeren begeleid die af en toe een dagje of langer meedraaiden met het gezin, een zwangere tiener in het gezin mee laten draaien, een pleegzoon opgevangen en functioneren regelmatig als vangnet voor kinderen als oppas.

Het hele gezin staat open om anderen een plekje te geven in het gezin en in 2013 werd dan ook een huis aangekocht om meerdere kinderen op te kunnen vangen en vooral ook plaats te hebben voor tieners. Daarnaast biedt het huis, wanneer de verbouwing klaar is, een studio voor begeleid wonen. Pleegzorg houdt op zodra een jongere 18 jaar is, maar dat betekent niet dat iedere jongere dan ook werkelijk volledig zelfstandig kan wonen. In die behoefte wil het gezin graag voorzien.

Volg ons op social media: