Over het gezin

Wij zijn Corné en Daniëlle Van Cadsand, wij vormen samen met onze kinderen Luc, Anne, Mart en Nathan de basis van het gezinshuis.

Corné en Daniëlle hadden al vroeg het idee om kinderen die het om welke reden thuis moeilijk hebben een plekje te geven in hun gezin. Zo hebben ze in de afgelopen jaren, jongeren begeleid die af en toe een dagje of langer meedraaiden met het gezin, een zwangere tiener in het gezin mee laten draaien, een een pleegzoons opgevangen, volwassen man vanaf detox tot zelfstandig wonen en werken opgevangen en begeleid en functioneerden regelmatig als vangnet voor kinderen als oppas.

Het hele gezin staat open om anderen een plekje te geven in het gezin en in 2013 werd dan ook een huis aangekocht om meerdere kinderen en/of tieners op te kunnen vangen. Daarnaast biedt het huis, wanneer de verbouwing klaar is, een studio voor begeleid wonen. Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat er appartementen komen voor tienermoeders en voor begeleid wonen. Pleegzorg houdt op zodra een jongere 21 jaar is, maar dat betekent niet dat iedere jongere dan ook werkelijk volledig zelfstandig kan wonen. In die behoefte wil het gezin graag voorzien.

Dit is waar Gezinshuis Het Kompas voor staat.